Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010

LONDON

Av johannajo - 31 oktober 2010 10:44

Jag kom fram till Stansted i Måndags vid 11.35 och Emma hämtade mig från flygplatsen. Vi åkte hem till hennes nya bostad vilken var jättemysig. Riktigt Engelsk.


    

  

Mitt sovrum där jag sov.


 Sedan åkte vi en sväng till hennes föräldrars hus.

 

På kvällen så åt vi middag på ett ställe som hette Frankie´s & Benny´s . Influerat av italiensk och amerikansk mat. GOTT! iallafall.

På tisdag morgon åkte vi tåg in till London och besökte Madame Tussaud´s och det var verkligen en rolig upplevelse.

 

Inne i detta stora underverk så träffade man på en hel del intressanta människor...eller jag menar "dockor". Stora Dockor. Här kommer några favoriter:

 

        

Och några andra intressanta personer:

   

Det var så verkligt och vissa av dockorna var mer verklighetstrogna än andra. Barnen skulle nog gilla detta. Sedan gick vi i affärer och shoppade lite grann mest souvenirer blev det i London.


Onsdag åkte vi till Milton Keynes för att shoppa. Ett jättestort shopping centra med alla möjliga affärer. En hel dag gick åt där och sedan var man ganska mör. Men där hittade jag lite till till familjen. Man var ju tvungen att tänka på vikten hem i bagaget så därför handlade jag bara till oss saker och ting.


På torsdag morgon steg vi upp tidigt igen för att ha vår sightseeing runda till London. Nu skulle vi bara titta på alla ställen och byggnader som man ser på tv.

 

Tower Bridge.

      

Tower of London

  

St Paul´s Cathedral

   

Trafalgar Square med statyn Lord Nelson i bakgrunden.

   

Big Ben syns i bakgrunden från Trafalgar Square .

Huset med vakter. De fick inte prata eller röra sig alls och om någon kom för nära fick de inte prata. Hästen kunde bitas och sparkas och en del människor var bara tvungna att pilla på hästen hela tiden....

     

Regeringens hus.

   

Och så var vi framme vid Big Ben och Houses of Parliament.

  

Sedan fortsatte vi vår resa....

  

Westminister Abbey

 

Här går vi i genom Green Park till Buckingham Palace.

De kända vakterna som står helt stilla utanför slottet. Men efter en stund så flyttar de sig och rör på sig lite annars skulle de ramla omkull där de står....      

   Buckingham Palace med statyn på Victoria längst fram.

Ja hela London hade verkligen mycket historia och det var roligt att se det och få uppleva ett helt annat land med mycket gammal historik. Det allra sista på vår sightseeingrunda blev det stora shoppingcentret:

  


Fredagen bestämde vi oss för att sova ut en morgon och bara åka ner till Aylesbury centrum där var Emma bor. En mysig liten by i storlek kanske med Växjö här.


Sedan åkte vi runt och tittade på gamla byggnader och hus i en by som hette Long Crendon. Ett hus där var 600 år gammalt. Men de hade rustat upp att så det var beboeligt.

  

Sedan var hela byn väldigt gammal med gamla hus och de byggde hus efter hus bara därför var de så olika.

    

Avslut på dagen blev att jag ville ha bilder på utsikten runt omkring där var Emma bodde. För det var verkligen öppet.

  

Detta är taget uppe på ett berg. När vi stannade och steg ur bilen kändes det som om man skulle ramla omkull. Det var sådan fruktansvärd lutning att det kändes otäckt. Högt var det och vägen gick runt upp och sedan neråt på andra sidan. Längst upp kunde man åka linbana och klättra omkring i träden där uppe. Så stannade vi på vägen hem till Emma på en engelsk pub och åt en sen lunch. Det var väl själva avslutet på resan för då hade jag gjort och sett allt engelskt.....Det var roligt att få träffa Emma och hoppas att vi träffas snart igen.


 
 
Tanja

Tanja

31 oktober 2010 20:56

gud vad du har sett mycket. Man skulle kunna tro att du har varit där i 3 veckor. Det måste varit skönt att komma hem så du får vila benen lite
Kram

http://www.kezodouglas.se

 
Ingen bild

Johanna

1 november 2010 12:59

Det är ju det bästa när man har en personlig guide med sig. Då ser man allt i stort sätt. Det var jättetrevligt och det var roligt att få se så mycket med. Det var bra för figuren att gå så mycket. ;-) Kram ses i helgen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av johannajo - 15 september 2012 18:50

Tänka sig att man inte har skrivit något sedan mars månad. Snacka om att man har haft mycket annat att göra tydligen. Men man får väl försöka lite bättre nu då när det är parning på gång mellan Atlas och Svea. Ska ske i december detta år: 2012. Väldi...

Av johannajo - 10 mars 2012 18:40

Ja då var helgen här och lite tomt är det allt när båda barnen har åkt till:   För att åka lite....   slalom i de lite högre backarna än vad de gjort här hemma. Då har vi varit i Hanaslöv och de har fått testa på att för första gången någon...

Av johannajo - 6 mars 2012 18:55

Nu har jag nog inte varit här och skrivit på hur länge som helst. Vet inte vart tiden tar vägen alltså. Julen kom och gick likaså nya året. Nu är våren på ingång och det är skönt faktiskt. Denna vår blir det pyssel i vår vackra trädgård som för tillf...

Av johannajo - 15 januari 2012 11:55

Då var ännu ett år över och början på ett nytt. Mycket har hänt under detta år som varit. I somras flyttade vi till Alvesta och barnen började i en ny skola. Det gick bra och vänner har de hittat och det var det som var skönast. Att de trivs och hitt...

Av johannajo - 2 november 2011 21:16

Ibland har man tid att vara ute på nätet och verkligen surfa runt. Idag hittade jag bilder som fick mig att minnas "Vår" VIVALDI. Att ha minnen kan ibland vara underbart men även då väldigt sorgset. Detta är till minne av Kalles första Gordon sette...

Presentation


HEJSAN!
MITT NAMN ÄR JOHANNA,BOR I ALVESTA MED MAN, TVÅ SÖNER OCH VÅRA TVÅ GORDON SETTRAR. HÄR KAN DU LÄSA OM ALLT MELLAN HIMMEL OCH JORD SOM HÄNDER OSS!!

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Senaste inläggen

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards